AUSTRIJA PDF Ispis E-mail
SVETIŠTE MARIAZELL
17. Lipanj,2017.
15.Srpanj,2017.
19. Kolovoz,2017.
Cijena: 250,00 kn
POLASCI IZ: KARLOVCA,  ZAGREBA, KRAPINE
(udobnim turističkim autobusom, vrhunsko vodstvo)
PRIJAVE U TIJEKU !!!
 

PROGRAM PUTOVANJA

Polazak autobusa u 5.30 sati s okretišta Borongaj. Vožnja autocestom preko Slovenije do Austrije i dalje do Kapfenberga: gradić u Štajerskoj zgodan je odmor od puta i mali shopping. Nakon kraćeg odmora nastavak vožnje do Mariazella kroz prekrasni pejsaž. Nakon dolaska u Mariazell orijentacioni razgled mjesta i posjet bazilici. Slobodno za osobne programe (sv.Misa, privatne pobožnosti...). Preporučamo posjetu riznici, kalvariji ili uspon žičarom do obližnjeg vrhunca.  Mjesto obiluje mnoštvom gostionica, kavana i trgovina s lokalnim specijalitetima i svatko može pronaći nešto za sebe. Oko 15 sati vožnja uz obližnje jezero i u povratku kraći odmor u zračnom ljetovalištu odnosno skijalištu Aflenzu. Nastavak vožnje preko Brucka i Graza za Zagreb. Dolazak u Zagreb oko 24 sata.

BOŽIĆNI SAJAM: 

Božićni sajam u svetištu Mariazzel je jedan od najljepših sajmova u Austriji. Program počinje subotom u 10 sati , a završava oko 18 sati. Atrakcije koje čine ovaj sajam su: Adventski vijenac na glavnom trgu odmah na prvi pogled  impresionira svojom veličinom - 12 metara u promjeru i 6 tona brutom težinom. Na drugi pogled, možete vidjeti razne svijeće, jer ima ukupno 24. Dvadeset svjetla, po jedan za svaki dan u došašća, na kojima dominiraju četiri nedjeljne svijeće koje simboliziraju čekanje z Božića. Dakle, Mariazell vijenac je autentičan atavizam povijesnog prvog dolaska 1850 (Hamburg), koja je imala 24 dana svijeća. Dnevna svjetla od svijeća simbolizira prosvjetljavanje mračnih zimskih večeri uz svjetlo-punjene Božića.

Četiri velike svijeće uvijek prati glazbene zabave, lit na svečanosti subotom u 17.00 sat. Također atrakcija za najmlađe vožnja kočijom , te žive jaslice …miris Božića i mnogo više…

 

                                           Cijena izleta: 250,00  KN

                                      SVE UKLJUČENO-BEZ NADOPLATE 

MINIMALNI BROJ PRIJAVLJENIH PUTNIKA: 40 OSOBA

   U cijenu izražen popust 5% za gotovinsko plaćanje (PLAĆANJE NOVČANICAMA)

U cijenu uključeno:  prijevoz udobnim turističkim autobusom, stručno vodstvo i organizacija i sve ostalo kako je navedeno u programu.

U cijenu nije uključeno: putno osiguranje-preporučamo (možete ga uplatiti kod nas direktno u poslovnici)

Način plaćanja: Prilikom rezervacije u poslovnici gotovinom.

Ako niste znali:

Mariazell je  najpoznatije Marijansko svetište u Srednjoj Europi: jedinstveno zajedničko kultno mjesto tri naroda stare Carevine: Mađarskog, Austrijskog i Hrvatskog. Mala Gospa je baš pogodan dan za izlet u taj biser prirode i prekrasnog baroka kao himne stvaranju najljepšeg dijela Europe i baroka, kao najraskošnijeg hvalospjeva božanskome Stvoritelju!

Marijansko svetište Marijacel osnovali su 1157. godine benediktinci donijevši ovdje mali drveni Gospin kip s djetetom Isusom u rukama, dužine 47.cm. Za taj kipić su benediktinci izgradili ćeliju, latinski cella, a njemački Zell. Prema legendi ovdje se desilo čudo kada su ovdje ozdravili grof Henrik iz Moravske i njegova žena, a u zahvalu ovdje izgradiše kapelicu. Ugarski kralj Ludovik I izvojevao je veliku pobjedu nad mnogo jačom turskom vojskom, jer se ovdje zavjetovao Majci Božjoj i prije bitke objesio Gospin lik sebi na prsa. Mariji u zahvalu ovdje je izgradio kapelicu. Kroz vjekove su mnogi ljudi, bježeći pred ratnim i drugim nevoljama, u Marijacelu tražili spas i utjehu. Marijacel je najveće Marijansko svetište u Austriji, gdje je kroz stoljeća bilo mnogo obraćenja i čudesnih ozdravljenja.

Upute i opći uvjeti putovanja za turističke aranžmane sastavni su dio programa i ugovora o putovanju.

Odgovorni organizator : KRALJICA MIRA d.o.o. Polica jamčevine i od odgovornosti uplaćena kod Sunce osiguranje d.d.  Organizator zadržava pravo promjene redoslijeda realizacije programa.

                                SRETAN PUT I UGODAN BORAVAK ŽELI VAM „KRALJICA MIRA